Gelukkig kunnen we snel doei zeggen tegen 2020…

Dat voornemen van vorig jaar kan ik wel aankruisen als mislukt. Zoals trouwens zoveel voornemens. Eigenlijk vind ik het ook nergens op slaan, die voornemens. Klinkt leuk op 31 December maar op 1 Januari kan ik alleen maar denken: WHY!?

Wat dan een van die voornemens was? Nou dit, meer bloggen. Maar op de een of andere manier kom ik met dat chaotische hoofd van mij en de concentratie van een visstick soms niet veel verder dan 3 zinnen. Oh en geduld is ook niet mijn sterkste punt, dus nou ja die drie bij elkaar optellen en je ziet de laptop al door de huiskamer vliegen.

Maar soms, zo ineens, als een scheet die opkomt dan zijn daar ineens allemaal woorden in mijn hoofd, verhalen, dingen die me bezig houden en die moeten eruit. Dat begint als een facebook/insta post en mondt dan uit in zo’n lap tekst dat ik er beter een blog van kan maken.

Lockdown blogs

Ja ik ga het er over hebben, we kunnen er dit jaar niet om heen, die stomme kak corona. Mijn eerste blog van dit jaar heb ik geschreven in het begin van de eerste lockdown, de laatste blog van dit jaar schrijf ik in de tweede lockdown.

Want nu kwam er eigenlijk een stukje waarin stond dat ik zo blij was dat ik mocht werken. Dat het soms nog steeds lastige periodes waren, maar goed ik mocht werken. Maar door de drukte was het er nog niet van gekomen om mijn blog online te zetten. Nu moet ik hem dus herschrijven want inmiddels mag ik dus wéér niet werken. 5 weken lang ligt alles plat. Ik had tranen in mijn ogen afgelopen maandag, dit doet zeer. Maar daar gaan we weer, het is helaas wat het is. Voor mij en voor heel veel andere ondernemers.

Het moet, het is stom maar we moeten volhouden, lief zijn voor elkaar en gezond blijven. Ik ga me nu maar vermaken met leuke kerstbestellingen inpakken, deze bezorgen bij jullie, kerstfilms kijken en onnut veel kerstkransjes eten.

kerstmuts

December, daar is ie weer. Mijn favoriete maand. Sky Radio staat bij mij al weken op in de auto. Dus als ik de afgelopen tijd bij je binnen kwam met mijn hele hebben en houwen moest ik opletten dat ik niet nog steeds aan het meezingen was. Ik ben echt een kneuterige kerstmuts. En ondanks dat het dit jaar misschien anders wordt dan normaal heb ik toch mega veel zin in de kerstdagen.

Met een wijntje, lekker eten, en mijn geliefde moet het toch echt goedkomen. Misschien heb ik bij deze laatste zin de volgorde niet helemaal op orde maar goed, kleinigheidje. Mijn grote geliefde weet wel beter (hoop ik).

Maar Matthijs, ik denk dat hij liever zo genoemd wordt haha, zorgt wel goed voor die volgorde. Een man die kan koken, echt waar, wat wil een mens nog meer. Ik hou ook van koken hoor maar na een tijdje komen die 3 wijze van hierboven om de hoek kijken (concentratie, chaos en geduld) en dan is het klaar. Maar ach, ieder zijn talenten. Ik ben een zeer getalenteerd proever.

En wat daardoor wel fijn is tijdens deze, laten we het een knusse kerst noemen, je hoeft je niet vacuüm te zuigen in dat ene te strakke kerstjurkje. Foute kerst pyjama aan en gaan, kom maar door met dat 6 gangen diner. Pyjama’s, geliefdes, kerstfilms, wijn, lekker eten, chocolade, spelletjes, cadeautjes of wat dan ook, maak iets bijzonders van deze kerst, ondanks alles. En vergeet daarbij niet je lokale ondernemer te supporten.

Ben jij net als mij een echte kerstmuts of meer the Grinch? Als je niet weet wie the Grinch is beschouw ik je tot dat team.

Lieve jij, ik wens je een fijne, warme & knusse kerst. En een gezond, liefdevol en hopelijk “normaal” 2021. Ik hoop jullie snel weer te zien!

Dikke ontsmette, op afstand knuffel en kus van mij…

Liefs Renske van Noije
Uw schoonheidsspecialiste aan huis

Meer berichten lezen?

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *