Powervrouwen - met Renske - Blog

Powervrouwen

Eigenlijk vind ik het een verschrikkelijk jeuk woord, powervrouw. Maar goed, het omschrijft wel het beste waar deze blog over gaat. Mijn powervrouwen, onze powervrouwen. Vrouwen waar we tegenop kijken. Het is weer bijna Moederdag, een dag waarin we onze moeder, onze heldin, onze powervrouw in het zonnetje zetten. Maar voor ik verder ga wil ik even stil staan bij onze ster helden. Alle mama’s en belangrijke vrouwen die stralen als de allermooiste ster. Voor alle mama’s die er niet meer zijn maar die we nog zo graag hier wilde hebben. Alle mama’s die hebben gevochten als een leeuw maar de strijd hebben verloren. Voor Alle mama’s die we nooit vergeten. Straal en rust zacht. En ben dankbaar als jij jouw mama nog in je leven hebt.

Mijn mama

Ik en mama, mama en ik. Mijn powervrouw, mijn heldin, mijn allerbeste vriendin, mijn rots maar hallo soms ook echt mijn allergrootste irritatiepunt en ik het hare. Maar als het er over gaat dan kunnen we echt NIET zonder elkaar. Ik zie ons gezin soms voor me als een of ander hippie gezin, alles kan, alles mag, alles is bespreekbaar, niks is te gek. En mama is de spil van het gezin, houd alles draaiende en probeert altijd de boel nog een beetje netjes, ordelijk en fatsoenlijk te houden. (sorry pap maar jij bent echt het grootste kind in ons gezin haha). Al mijn vriendinnen komen ook altijd graag bij ons thuis, ze kennen mijn ouders heel goed en nodigen ze zelfs uit bij hun thuis. Hoe bijzonder is dat.

Mama is zo’n mama die je ineens kei hard André Hazes hoort zingen als ze aan het koken is, die tijdens een feestje het fanatiekste danst, die werkelijk met iedereen een praatje kan maken, die altijd wil dat het huis netjes is terwijl het al netjes is, die je voor alles wil behoeden terwijl ik dat niet altijd verdien, die nog altijd mijn haren vasthoud als ik ziek boven de pot hang, nooit langer als 10 minuten boos op me kan zijn, die me altijd weet op te vrolijken met een taartje, die me door en door kent en werkelijk echt de aller aller allerliefste van de hele wereld is. Maar echt, mijn POWERVROUW!

Nog meer powervrouwen…

Naast onze mama’s hebben we vast allemaal nog wel een aantal vrouwen in ons leven die veel voor ons betekenen. Die voelen als een 2e mama of gewoon vrouwen die een heel speciaal plekje in je hart hebben. Ik heb al sinds dat ik geboren ben niet 1 maar 2 mama’s. Mijn tante. De zus van mijn moeder. Zolang ik me kan herinneren is zij een belangrijk persoon in mijn leven. Als je foto’s of video’s van vroeger terugkijkt waar we met de familie samen zijn, dan ben ik altijd vlakbij haar en haar man. Zij helpen mij met alles en zijn er altijd. Gelukkig hebben wij met het hele gezin een hele goede band en doen we veel dingen samen. Mijn tante, mijn powervrouw!

Die 2 dames, mama en mijn tante hebben het van de allerbeste geleerd. OMA. Geloof me ik heb de liefste en hipste oma die er is. Zorgzaam, lief en super stoer. Hoe zij het leven heeft opgepakt na het overlijden van opa is zo bewonderenswaardig.

Mijn schoonmoeder, ook zo’n gezellige, zorgzame en vooral lieve powervrouw. Je krijgt ze er gratis en voor niks bij maar met haar heb ik wel heel erg veel geluk gehad!

Zo heb ik ook een heel leuk oppaskindje en dat is mijn allergrootste held OOIT! Ook zijn moeder valt onder mijn powervrouwen. Iemand waar ik altijd terecht kan, die mij door en door kent en ook begrijpt. Bovendien kan ik met haar het aller aller gezelligst een wijntje drinken! Fijn dat zij in mijn leven zijn.

En natuurlijk mijn vriendinnen, mijn powervrouwen! Echte vriendinnen kun je vaak op een hand tellen, maar ze zijn o zo belangrijk voor mij. Ik heb niet super veel vriendinnen, maar ik heb wel de allerleukste en de allerliefste vriendinnen. Sommige vriendinnen zijn zelfs al mama of worden bijna mama, zo bijzonder!

Ik ben dankbaar voor al die powervrouwen in mijn leven. Wie zijn jouw powervrouwen? Zet ze eens in het zonnetje op Moederdag of welke dag dan ook. Koester ze!

Liefs Renske

3 Comments

  • Je tantie Posted april 26, 2019 3:10 pm

    ❤❤❤powervrouwke! Love you

  • Lenie Posted april 26, 2019 3:56 pm

    En jij Renske bent/wordt ook zo’n powervrouw, hoe kan het ook anders met zulke goede voorbeelden❣

  • Agnes Posted mei 2, 2019 1:19 pm

    Wat een mooie ode aan al die powervrouwen

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *